Kód produktu: 12428
Množstvo: Nie je na sklade
Mlidar 6l
Mestra

2 998,17€ +vat

3 597,80€ vrátane dane

Mlidar 6l

Agarový mixér Mestra je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka mikroprocesoru môžete nastaviť čas pripravenosti na prácu.

Vonkajšie rozmery a technické parametre:

  • Výška: 500 mm

  • Šírka: 320 mm

  • Hĺbka: 320 mm

  • Hmotnosť: 15 kg

  • Napájacie napätie s uzemnením 230 V, 50/60 Hz

  • Spotreba cca: 700 W

  • Rýchlosť otáčok: 70 až 50 Hz 84 - 60 Hz.

  • Objem 6l.

balenie:

1 kus

Kód produktu: 12428
Výrobcovia Mestra
Mlidar 6l

2 998,17€ +vat

3 597,80€ vrátane dane

Protetika / Zariadenia / Agarizéry

Čo je to misa s agarom a na čo slúži?

Agar je zariadenie na tavenie agaru a jeho ochladenie na teplotu považovanú za vhodnú na vylievanie formy. V miske s agarom sú miešacie krídla, ktoré občas premiešajú jej obsah a všetky kocky sa rovnomerne roztopia.

Po dosiahnutí nastavenej teploty sa agar ochladí na asi 42 stupňov C. Teplota 72 stupňov C, na ktorú sa agar zahrieva, je pre vosk, ktorý pokrýva sádrový model, príliš vysoká. Zalievanie plechovky agarom pri tejto teplote by rozpustilo vosk na sadrovom modeli. Teplota 42 C sa považuje za optimálnu a nespôsobuje výraznú deformáciu vosku. Zaplavenie agarom na suchom sadrovom modeli by spôsobilo jeho nasiaknutie vodou z agarovej hmoty, čím by sa agar vysušil a zdeformovala by sa výsledná forma. Model je umiestnený v plechovke pomocou rovnakých pravidiel ako pre duplikáciu kremíka. Plechovka sa potom umiestni pod lievik s agarom nasmerovaním hrotu lievika smerom k otvoru v plechovke, odomknutím vypúšťacieho ventilu a naliatím agaru do plechovky tenkým prúdom.

Z rovnakých dôvodov ako pre silikón sa odporúča naliať agarovú hmotu vedľa modelu. Po pokrytí najvyššieho bodu modelu vrstvou agaru minimálne 1 cm by sa mal agarový ventil zablokovať a forma by sa mala nechať vychladnúť, čo trvá od 30 minút do asi hodiny, v závislosti od teploty v miestnosti. Po stuhnutí agarovej hmoty sa model sadry veľmi opatrne odstráni z formy pomocou princípu vzduchu vpusteného pod poschodie. Posledným krokom je kontrola kvality formy a vyhodnotenie doteraz vykonanej práce.

Zobrazené 1 až 1 z 1 (1 stránok)